Poplar Tunes


Go to content

That's alright

GECOVERD DOOR ELVIS

That's Alright
crudup's after hours


recording date elvis: Monday 5 july 1954;studio
first release: on audio single that's all right ( 19 july 1954 )
label: sun
catalog number: 209
comments: 3 push marks
originally by: Arthur "Big Boy" Crudup

recording date: 6 september, 1946
written by: Arthur Crudup
catalognumber: 20 2205
label: rca victorCrudup's origineel heette simpelweg "That's All Right." Het ging niet zo goed bij Elvis's auditie voor Sam Phillips, toen Elvis tijdens een pauze in de procedings begon te knoeien met dit uptempo nummer - tot dan toe had hij alleen ballads geprobeerd. Scotty Moore en Bill Black deden mee, Sam Phillips was verbijsterd, en de rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.
Elvis heeft nooit geprobeerd zijn muziek te "stelen" van de zwarten die het ontwikkelden. Hij was de eerste die de eer gaf waar het moest, getuige zijn opmerkingen in 1956: "De gekleurde mensen zingen het en spelen het net zoals ik het nu doe, man, al meer jaren dan ik weet... Ik hoorde oude Arthur Crudup zijn doos zoals ik nu doe en ik zei dat als ik ooit op de plek zou komen waar ik kon voelen wat oude Arthur voelde, ik een muziekman zou zijn zoals niemand ooit heeft gezien.
Interessant is dat Crudup de verschillende verzen van "That's All Right" afzonderlijk lijkt te hebben gebruikt in andere opnames die hij in eerdere jaren maakte (met name "I Don't Know It", wat misschien het nummer is dat Elvis zich herinnerde), dus het lijkt een amalgaam van herinnerde, eerder gecomponeerde stukjes en beetjes.
Zie ook My Baby Left Me en So Glad You're Mine.


betaald

$ 123,50

94,12


Back to content | Back to main menu