Poplar Tunes


Go to content

Riders in the sky

GECOVERD DOOR ELVIS

Ghost Riders In The Sky recorded by Elvis on Wednesday, 15 July 1970; Informal


Written by: Jones
Originally recorded by Burl Ives in 1948
Hear Elvis's version on: The Way It Was
Stan Jones werd geboren op 5 juni 1914 in Douglas, Arizona. Na zijn verhuizing naar Californië en na zijn ontslag bij de Amerikaanse marine had hij verschillende banen, maar in zijn vrije tijd schreef hij liedjes. De bekendste hiervan was "Ghost Riders In The Sky" (ook bekend als "Riders In The Sky", "Ghost Riders" en "A Cowboy Legend", naast de meer gebruikelijke titel).
Burl Ives was een volkse zanger die al populair en succesvol was in 1949, toen een uitgever uit Los Angeles hem een nieuw nummer aanbood van een nieuwe songwriter, Stan Jones. Het nummer was "(Ghost) Riders In The Sky (A Cowboy Legend)" en hij vond het zo leuk dat hij het meteen opnam. Zijn opname, gemaakt op 17 februari 1949, en uitgebracht op Columbia 38445, bereikte nummer 14 in de hitlijsten, maar het nummer was ook opgepikt door Vaugh Monroe, die kort na Ives zijn eigen versie opnam, maar het eerder uitbracht, op RCA 20-3411) en die opname bereikte de toppositie, waar het elf weken bleef. Vele anderen namen het lied op, en Jones had een nieuwe carrière en belangrijke vertegenwoordiging hollywood. Stan Jones nam zijn eigen versie van het nummer op in mei 1949, dat werd uitgebracht op Mercury 5320. Sommige bronnen geven aan dat Jones zijn versie voor Ives opnam, maar het matrixnummer geeft aan dat het eind april of begin mei 1949 werd gemaakt.
Elvis's opname is afkomstig van een repetitie en was oorspronkelijk niet bedoeld voor release; inderdaad, het werd niet officieel vrijgegeven voor meer dan dertig jaar!


paid

$ 26,45

€ 19,84


Back to content | Back to main menu