Poplar Tunes


Go to content

harbor lights

GECOVERD DOOR ELVIS

Harbour Lights - Harbor Lights


recording date elvis: Monday 5 july 1954;studio
first release: on audio album a legendary performer-elvis,volume 2 ( january 1976 )
label: rca
catalog number: cpl1 1349originally by: Roy Fox And His Orchestra,Vocal Barry Gray

year: 1937
written by: Hugh Williams
lyrics by: Grosz;Kennedy
catalognumber: bd 5172
label: hmv ( his master's voice )Harbor Lights is geen Amerikaans, maar een Brits origineel, dus de juiste spelling van het origineel is Harbour Lights. De originele opname was van Roy Fox and His Orchestra met vocale refrein van Barry Gray, gemaakt op 29 januari 1937. De opname werd later dat jaar in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht als een 10-inch 78rpm-schijf op His Master's Voice B.D.5172.
Roy Fox was een geboren en getogen Amerikaan, maar verhuisde begin jaren dertig naar Groot-BrittanniŽ en leidde zijn band tot begin jaren vijftig. Roy Fox overleed in 1982 op 80-jarige leeftijd in Londen.
Tekstschrijver Jimmy Kennedy werd geboren in Omagh, Noord-Ierland. Vanwege het soort teksten dat hij schreef, dachten velen dat hij Amerikaan was. Hij was inderdaad een van de meest succesvolle Britse songwriters ooit, met meer hits in de VS dan wie dan ook tot Lennon en McCartney. Onder zijn andere composities zijn "Red Sails In The Sunset" en "Teddy Bear's Picnic."
De eerste Amerikaanse spellingsversie werd ook gemaakt in 1937 door Claude Thornhill, opgenomen op 14 juni en uitgebracht op Vocalion 3595. Het deuntje werd gebruikt als themamuziek voor de film "The Long Voyage Home" uit 1940, met John Wayne in de hoofdrol. Sommige inzendingen vermelden Williams en Kennedy als de schrijvers - er is geen verschil, want Hugh Williams was slechts een pseudoniem in dienst van de in Oostenrijk geboren componist Wilhelm Grosz (die overigens "Tomorrow Night" schreef). Kennedy schreef ook 'South Of The Border'.

paid

£ 13,00

Ä 17,50


Back to content | Back to main menu