Poplar Tunes


Go to content

concordia


Concordia

Omschrijving:


Bommel en Tom Poes - Concordia "Kwakman set" 2 zeefdrukken + kaart - (1988)
Prachtige staat - Concordia - 25/100 exemplaren in notenhouten lijsten.

Nadat Marten Toonder in 1986 was gestopt met het verzorgen van de dagelijkse dagstrips heeft hij tot 1990 voor de toenmalige verzekeringsmaatschappij Concordia een aantal prachtige tekeningen gemaakt voor brochures, kalenders, kerstkaarten enz.


Toen de toenmalige topman M.A. Kwakman (voorzitter van raad van bestuur) in maart 1988 zijn 40 jarig jubileum vierde heeft Concordia Marten Toonder gevraagd een paar speciale tekeningen te maken om in gedrukte vorm aan de beste relaties van de heer Kwakman te geven.


dhr kwakman


Marten Toonder maakte een werkelijk schitterende tekening (in kleur) van Kwakman die het spiegelbeeld was van een zichzelf in de spiegel bewonderende Heer Bommel.
Daarnaast een zwart/wit tekening van de heer Kwakman als stripfiguur.
Deze afbeeldingen werden in een prachtige kaart (met envelop) gedrukt die het geschenk vergezelde en toelichtte van twee werkelijk schitterende Bommelprenten die een prachtig formaat hebben van 25 x 42,5 cm.
Deze prachtige Bommel prenten werden op zwaar geschept papier gedrukt,vandaar de gerafelde randen aan de zijkanten. Het gaat hier om de complete set van 2 genummerde zeefdrukken +


de zeldzame kaart met speciale afbeelding.Back to content | Back to main menu