Poplar Tunes


Go to content

Brown Eyed Handsome Man

GECOVERD DOOR ELVIS

Brown Eyed Handsome Man
too much monkey business


recording date elvis: tuesday 4 december ( 1956 ) ; informal
first release: on audio album The Million Dollar Quartet ( 1987 )
label: sun
catalognumber: 1006
originally by: Chuck Berry And His Combo

recording date: february 1956
originally written by: chuck berry
catalognumber: 1635
label: chessChuck Berry werd geboren als Charles Edward Anderson Berry op 18 oktober 1926 in St Louis, Missouri. Hij maakte al van jongs af aan kennis met muziek op school en in de kerk. In het begin van de jaren 1950 sloot hij zich aan bij de band van Johnnie Johnson en in 1955 ontmoette hij Muddy Waters, die voorstelde contact op te nemen met Chess Records. Als gevolg hiervan nam Berry "Maybellene" op voor dat label, de eerste van een opeenvolging van hits, waaronder "School Days", "Rock and Roll Music", "Sweet Little Sixteen", "Johnny B. Goode", "Too Much Monkey Business" en andere R&R-klassiekers. Hij nam "Brown Eyed Handsome Man" op 16 april 1956 op en werd in september 1955 in de VS uitgebracht als de B-kant van "Too Much Monkey Business" op Chess 1635.
Chuck Berry zal de geschiedenis ingaan als de Bard of rock'n'roll: geen enkele andere songwriter was in staat om Berry's meesterlijke vermogen om samen te vatten in een paar verzen en met briljante formulering van de hoop en wensen van de jeugd te evenaren.
Chuck Berry overleed op 18 maart 2017.
Elvis behandelde talrijke nummers van Berry - zie ook Johnny B. Goode; Long live rock and roll (schooldays); Maybellene; Memphis, Tennessee; promised Land; Too much Monkey Business.

paid

$ 11,99

9,31


Back to content | Back to main menu