Poplar Tunes


Go to content

( Marie's the name ) His latest flame

GECOVERD DOOR ELVIS

His Latest Flame


elvis: ( Marie's The Name ) His Latest Flame
opname datum elvis: Maandag 26 juni 1961;studio
eerste uitgave : audio single his latest flame ( 7 august 1961 )
label: rca victor
catalogus nummer: 47 7908
origineel van: Del Shannon

origineel geschreven door: Doc Pomus;Mort Shuman
catalogus nummer: 12 1303
label: big top
lp: runaway with del shannonVoor het eerst opgenomen door Del Shannon op 21 juni 1961 (andere bronnen geven mei aan), slechts een paar dagen voordat Elvis zijn versie opnam tijdens een sessie van de hele nacht, beginnend om 18.00 uur op 25 juni en doorgaand tot 7:30 de volgende ochtend. Shannon's versie werd beschouwd als een mogelijk vervolg op zijn enorme succes met "Runaway", maar dit mocht niet zo zijn en hij schreef snel "Hats Off To Larry", dat in plaats daarvan werd gebruikt om de publicatierechten te behouden. Het gerucht gaat dat zowel Bobby Vee als Bobby Darin het nummer al voor Del Shannon probeerden, maar ik heb hier geen bewijs van gevonden. Shannon's originele opname verscheen op de LP Runaway en werd simpelweg vermeld als "His Latest Flame". De LP werd uitgebracht op BigTop 12-1303.
Del Shannon werd geboren als Charles Westover op 30 december 1934 in Grand Rapids, Michigan, en groeide op in het nabijgelegen Coopersville. Hij werd gespot zingend met zijn band in Battle Creek door een diskjockey en dit leidde tot een opnamecontract.
Helaas pleegde Del Shannon begin 1990 zelfmoord.

record information:
THE RECORD HAS A 'BELL SOUND' STAMP IN THE TRAIL-OFF VINYL (DEAD WAX) AREA, WHICH IS GENERALLY CONSIDERED A PROOF OF AUTHENTICITY OF THE FIRST PRESSING

paid

$ 61,22

44,01Back to content | Back to main menu