Poplar Tunes


Go to content

( Marie's the name ) His latest flame

GECOVERD DOOR ELVIS

His Latest Flame


elvis: ( Marie's The Name ) His Latest Flame
recording date elvis: Monday 26 june 1961;studio
first release: on audio single his latest flame ( 7 august 1961 )
label: rca victor
catalognumber: 47 7908
originally by: Del Shannon

originally written by: Doc Pomus;Mort Shuman
catalognumber: 12 1303
label: big top
album: runaway with del shannonMerk op dat ik de titel heb gebruikt die is afgedrukt op de labels van de originele Amerikaanse en Britse single releases van Elvis's versie. Sommige Europese fotohoezen toonden het echter gewoon "His Latest Flame" (en vermoedelijk was dit hoe het op de platenlabels werd getoond). Sommige vermeldingen geven aan "(Marie's The Name Of) His Latest Flame" (let op de "van"). Andere variaties zijn ook te vinden. BMI records stellen dat de "wettelijke titel" gewoon "Zijn Laatste Vlam" is en dat een alternatieve titel "Marie's The Name Of His Latest Flame" is (zonder haakjes, maar met "van").
Voor het eerst opgenomen door Del Shannon op 21 juni 1961 (andere bronnen geven mei aan), slechts een paar dagen voordat Elvis zijn versie opnam tijdens een sessie van de hele nacht, beginnend om 18.00 uur op 25 juni en doorgaand tot 7:30 de volgende ochtend. Shannon's versie werd beschouwd als een mogelijk vervolg op zijn enorme succes met "Runaway", maar dit mocht niet zo zijn en hij schreef snel "Hats Off To Larry", dat in plaats daarvan werd gebruikt om de publicatierechten te behouden. Het gerucht gaat dat zowel Bobby Vee als Bobby Darin het nummer al voor Del Shannon probeerden, maar ik heb hier geen bewijs van gevonden. Shannon's originele opname verscheen op de LP Runaway en werd simpelweg vermeld als "His Latest Flame". De LP werd uitgebracht op BigTop 12-1303.
Del Shannon werd geboren als Charles Westover op 30 december 1934 in Grand Rapids, Michigan, en groeide op in het nabijgelegen Coopersville. Hij werd gespot zingend met zijn band in Battle Creek door een diskjockey en dit leidde tot een opnamecontract.
Helaas pleegde Del Shannon begin 1990 zelfmoord.

record information:
THE RECORD HAS A 'BELL SOUND' STAMP IN THE TRAIL-OFF VINYL (DEAD WAX) AREA, WHICH IS GENERALLY CONSIDERED A PROOF OF AUTHENTICITY OF THE FIRST PRESSING

paid

$ 61,22

44,01Back to content | Back to main menu